keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

Mori-jens ja Molskis!

Hätäisimmät lukijat (siis joku oikeesti lukee näitä juttuja, jee!!!) ovat jo ehtineet antaa palautetta tästä lyhyestä radiohiljaisuudesta. Kiitti sulle Enska, nyt sitä taas saa. Syy tähän hiljaisuuteen on varsin yksinkertainen: merenpohjasta ei löytynyt yhtään toimivaa langatonta verkkoa, sorppa.

Syysloma meni kivasti, mut aivan liian nopeasti! Ensiksi oli suunta bussilla Taikamaan puolelle Hat Yaihin ja sieltä toisella bussilla Phuketiin. Hat Yai on ihan tosi kiva kaupunki, jos sattuu tykkäämään betonista, liasta ja turvattomuudentunteesta. Pommiaidat kauppakeskusten edessä on kiva lisä luomaan harmonista tunnelmaa. Matka oli kokonaisuudessaan suoraan sanottuna täyttä helvettiä; 22 tuntia bussissa. Eka bussi KL:sta Hat Yaihin oli perusmalesialainen pitkänmatkan dösä, jossa jalkatilaa on ihan riittävästi ja silleen. Toinen linjuri HY:sta Phuketiin oli sitten joku Taikku versio. Ihan järkyttävä purkki, polvet suussa ja niin täyteen buukattu, että parisenkymmentä paikallista seisoi käytävillä. Eipähän tarvitse sitä enää toista kertaa tehdä. Mut pääasia kait oli se, että päästiin kuitenkin perille mahdollisimman halvalla. =) Malesian ja Thaimaan raja on aika levotonta seutua terrorismin takia. Rajalla bussikuski sanoi mulle kun kyselin loppumatkan kestoa, että nyt pitäis loppumatkan mennä ihan sujuvasti kun ei ole ruuhkaa, eikä pommitkaan ole pariin päivään paukkunut...

Phuketista ei nyt taas ole kauheasti mitään erikoista sanottavaa. Ihan kiva paikka pysähtyä päiväks tai pariks, mutta en mä ainakaan siellä viihdy yhtään pidempään. Phuketissa meni siis 2 yötä, ennekuin vihdoin päästiin määränpäähän, eli Raya Yain saarelle. Ihan mahtava paikka, katsokaa vaikka kuvista. Mukava saari, jolla vaan muutama majoitusliike. Nyt juuri ennen sesongin alkua oli ihanan rauhallista ja tuskin se meno nyt hirveästi hurjemmaksi muuttuu kauden alettuakaan.

Heti tiistaina kun saavuttiin saarelle alkoi kolmen päivän sukelluskurssi. Todella siistiä puuhaa toi suklaaminen, meikäläinen jäi ainakin pahasti koukkuun! Perustaitojen opettelun jälkeen kun päästiin ihan ”oikeasti” sukeltamaan, niin silloin se hauskuus vasta alkoi. Syvimmillään tuli käytyä 20 metrissä. Kaikkea jännää tuli tehtyä ja nähtyä pohjalla. Norsullakin mä ratsastin. =) Bongauslistalle tuli ainakin murenoita, leijonakaloja, pallokaloja, tonnikaloja, papukaijakaloja jne. Veden alla meidän tenavalaumasta piti enimmäkseen huolta kouluttajat Pilvi-täti ja Sami-setä. Nojoo, kyllä ne muutenkin piti meistä hyvää huolta, ei oltais pärjätty ilman teitä. Baariin ei edes tarvinnut kävellä, vaan matka taittui viidakossa mukavasti traktorilla, kiitti kyydistä. Juottopuolella mukaan kuvaan astuu myös Teemu ja muu saaren porukka. Tequila on muuten paljon tehokkaampaa nautittuna nenän kautta, vai mitä Lauri???

Nyt sitten ollaan taas (valitettavasti) takasin KL:ssa. Koulu jatkuu ja silleen ja motivaatio opiskeluun on tietysti ihan tapissa. Enää sellainen 5 viikkoa koulua ja sit olis noin kuukausi aikaa ennen kotiinpaluuta. Verkko-Hesarin räntäsade kuvia katsellessa ei sinne Suomeen vielä hirveätä hinkua ole. Ja kenelle taas tuli ihan täytenä yllärinä, että talvi on tulossa? Peltikolarien määrästä päätellen aika monelle.=) Onneks paluupäivää ei ole vielä täysin lyöty lukkoon. Jos vaan budjetti on joulukuussa vielä kuosissa, niin meikäläinen ehdottomasti painelee takas Raya Yai:lle tekemään jatkokursseja! Sukelluspummin ”ammatti” vois olla kans ihan ok vaihtoehto viettää kevät. Tuliaisina Taikamaasta toin korvatulehduksen, jota nyt hoidetaan pinkeillä antibiooteilla, vahvoilla särkylääkkeillä ja korvatipoilla. Olo on lääkityksen ansiosta koko ajan tosi hilpeä. =D Sori Enska ja muut pojat, mut on nyt niin hirveä kiirus täällä, että perinteinen Vierumäen hokireissu jää väliin. Mut joo, saattepahan tekin tehdä vähän maaleja kun en oo siellä dominoimassa koko kenttää... =)


ps. Kuvia löytyy tuolta alapuolelta!

3 Comments:

At 4:54 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tälleen räntäsateen keskeltä noi kuvat näyttää aika kivoilta, tosin, en pidä hikoilusta=) Laitappas Made lisää maisemakuvia Rayalta, kaikki tiedetään että sulla niitä on, ja paljon=)
T:AnttiK

 
At 9:50 ip., Blogger Mathias said...

Ana, siel oli jotain ruotsalaisia häirikkö-turisteja hillumassa puolialastomina. Meikäläinen yrittää ottaa kivaa maisemakuvaa rannalta ja sit NE tulee eteen. Ihan käsittämätöntä...

 
At 8:25 ip., Anonymous Anonyymi said...

No hurrithan lähtee kun meet jutteleen niille SuåmenRuåtsia, toihan on huomattu jo laivoilla moneen kertaan. Muistat ton sitten kun meette sinne uudestaan!
Täällä vaan tulee lunta jokapäivä, talvi tuli käytännössä kahdessa päivässä, nyt lämpenee ja ne sulaa pois loskapaskaksi, ihanaa!

 

Lähetä kommentti

<< Home